Enguany, 8 projectes de l’àmbit de les tecnologies netes han estat seleccionats per participar a la 4a edició d’ EcoEmprenedorXXI, impulsat per “la Caixa”, Barcelona Activa i KIC InnoEnergy: Energy Harvesting, Captador Aerotérmico Solar, Puralga, UxamaSens, Watly, Plan and T, Tecnoturbines i Ledrenting.
I per participar a la 7a edició de BioEmprenedorXXI, impulsat per “la Caixa”, Barcelona Activa i Biocat, s’han escollit 13 projectes de les ciències de la vida: Apotransferrin to Treat, Stroke, usMIMA, SM Genomics, ZeClinics, DNAfamilyBook, NC Targets, LarvaMed, Vanesse Technologies, Tractivus, Metabostem, Subtilis Biomaterials, Ko i Dietary Molecular Diagnostics.

Els mesos de juny i juliol, i de nou al setembre, totes aquestes empreses participen en activitats formatives, on s’entrenen per millorar les seves competències com a empresaris, a més d’assistir a conferències per conèixer altres experiències dels seu àmbit. També reben acompanyament i anàlisi de la viabilitat del negoci.
Al final d’aquest període es seleccionarà la millor iniciativa emprenedora d’EcoEmprenedorXXI i BioEmprenedorXXI, que a més de rebre un premi de 12.000 euros, podrà accedir a un programa de formació i creixement empresarial que inclou un curs a la Universitat de Cambridge i una estada de sis mesos al viver d’empreses de Barcelona Activa.

A través de les anteriors edicions d’aquest dos programes s’han creat 77 empreses i 13 estan en procés de constitució, generant uns 350 llocs de treball.
EcoemprenedorXXI i BioEmprenedorXXI s’emmarquen dins dels programes a mida de Barcelona Emprenedoria, unes accions intensives d’acompanyament a la creació d’empreses personalitzades segons les necessitats de determinats col·lectius i sectors d’activitat estratègics.

Consulta la web BarcelonaActiva