L’ús de punts d’accés WiFi públics pot ser molt atractiu amb l’arribada de l’estiu i els viatges, però els usuaris han de conèixer els riscos que això comporta i prendre precaucions per millorar la seva seguretat. Alguns consells poden prevenir problemes i augmentar la protecció dels usuaris i les seves dades al utilitzar aquesta tipologia de xarxes de connexió.
A través de les xarxes WiFi desconegudes els usuaris poden deixar al descobert els seus dispositius, brindant una oportunitat d’or als hackers per accedir a la seva informació personal o al control dels equips. Al accedir a una xarxa que no es coneix els riscos són molt elevats i per això s’han d’extremar les precaucions.

El primer consell passa per disposar de la màxima protecció possible en els equips abans d’introduir-se a una xarxa WiFi pública. La protecció dels dispositius es pot enfocar a través de dos aspectes fonamentals. El primer fa referència a mantenir actualitzades totes les aplicacions i el sistema operatiu. La majoria de les actualitzacions busquen eliminar bretxes de seguretat, per tant, comptar amb la última versió del sistema operatiu i de les apps instal•lades oferirà majors garanties.

El segon aspecte que ajuda a la protecció dels dispositius és comptar amb eines concretes. Antivirus i sistemes que ajuden a millorar la seguretat poden ser útils en equips d’usuaris que vagin a ser exposats a xarxes públiques no conegudes.

Seguir llegint…