Jordi Rovira Martínez | IMBgrup

Jordi Rovira Martínez

Economista | Director Àrea Financera

Especialització:

Economia i consultoria empresarial.

Experiència:
20 anys d’experiència en l’àrea fiscal, comptable i economicofinancera.

Idiomes:
Anglès i francès.

 

Formació acadèmica:

Llicenciat en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, 1998.

Associacions professionals:
Col·legiat al Col·legi d’Economistes de Catalunya, 1998.

Perfil professional

18 anys d’experiència en l’àrea de consultoria economicofinancera i fiscal a IMB grup.

Especialització en el sector Farmacèutic i Biotech, ocupant diversos càrrecs directius i de conseller.

Educació

Universitat Autònoma de Barcelona |Llicenciat en Economia, Economia Internacional 

Especialitats:

  • Projectes de desenvolupament de nous negocis. Start-ups, spin-offs
  • Mentor i Accelerador d’empreses. Business Angel.
  • Finançament de projectes i d’I+D+I. Obtenció d’ajuts públics i finançament privat.
  • Consultoria estratègica. Knowledge i headhunting.
  • Private equity, in-licensing, out-licensing. Fusions i adquisicions.

Experiència

Manager Director
Mabia
 
Març de 2014 – Actualitat. Barcelona i rodalies, Espanya. www.mabia.es una iniciativa d’Integra, la divisió de consultoria i finances del Grup IMB, creada amb l’objectiu de ser la porta d’entrada i d’informació al Mercat Alternatiu Borsari, per a les Empreses, Inversors i Assessors. Apostem per nous sistemes i entorns de finançament per a la PIME, més enllà de la tradicional finançament bancari, que ha demostrat les seves mancances i límits especialment en el complicat entorn d’aquest principi de segle. La PIME innovadora pot i deu, basar el seu creixement en la capitalització, oferint als inversors un projecte interessant i escalable, que aporti rendiments atractius proporcionats als riscos inherents de qualsevol iniciativa empresarial. El MAB i el MARF, s’han de consolidar com a autèntiques alternatives de finançament per a les small & Midcaps espanyoles que generin valor afegit i llocs de treball qualificats. Els actors polítics al seu torn, han de procurar un entorn fiscal i legal que generi un cercle virtuós entre empresa i inversors. La nostra comesa és oferir una radiografia completa del Mercat que permetrà a tots els agents interessats (stakeholders) entendre les claus i el comportament del mateix i d’aquesta manera accedir a l’eina de finançament, inversió i creixement potent que proporciona el MAB.
  
Soci Director Àrea Financera 
INTEGRA IMB

Barcelona. Director de l’Àrea Financera d’Integra IMB. Integra és la secció de consultoria i finances del Grup IMB. Som una consultoria especialitzada en el desenvolupament i l’acceleració de projectes empresarials i emprenedors. Projectes de desenvolupament integral de nous negocis. Start-ups, PIMES.
Negociació amb entitats financeres i públiques. Finançament de projectes i d’I+D+I. Obtenció d’ajuts públics i finançament privat.
Consultoria estratègica. Participació en Consells, Pactes d’Accionistes, in-licensing, out-licensing.
Knowledge i Interim Management.
Inversió en EBT.
Private equity, M&A, MAB.
Observatori i Estudis Financers.

Secretari General 

Catalonia Bio 

Barcelona. L’Associació Catalana d’Empreses de Biotecnologia (Catalonia BIO) és una iniciativa d’empresaris i emprenedors de la indústria biotecnològica, i té la voluntat d’agrupar totes les companyies amb interessos en el sector que necessitin disposar d’una plataforma comuna per participar d’una manera constructiva, eficient i integradora en la definició del marc d’actuació del sector i, especialment, de les polítiques estimuladores que puguin dissenyar les diverses agències del govern de Catalunya. Així, s’ofereix als responsables polítics i tècnics una interlocució representativa dels interessos del sector, mitjançant una patronal. A més, Catalonia BIO ha estat reconeguda com a “agrupació empresarial innovadora” pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. Des de la Secretaria General es desenvolupen les tasques de Coordinació, Comunicació, Administració i Representació de l’Associació amb l’objectiu de potenciar el sector i acompanyar a les empreses bio a l’hora de desenvolupar-se i expandir-se.

Responsable Finanzas Corporativas 
GP PHARM, S.A.
Gener de 2010 – desembre de 2012. Gavà. Director Financer Adjunt a la Presidència.
Desenvolupament Pla de Negoci.
Finances corporatives.
Responsable Fiscal i Comptabilitat. Gestió de l’I+D.
Negociació amb Bancs i institucions públiques.
Cerca de finançament i Mercats de capitals.

Director Financer Corporatiu

LIPOTEC GRUP, S.L.

Gavà. CFO del Grup Lipotec durant 4 anys, com a responsable dels departaments corporatius de Comptabilitat i Finances, Fiscal, RRHH, IT i Administració.

ASESOR FISCAL
BARELLAS MUNNE 

Barcelona i rodalies, Espanya.