IMB Grup | Esdeveniments

9ª Edició del Dia del Transitari

El passat 7 de maig l’Associació de Transitaris Internacionals de Barcelona (ATEIA-OLTRA) va organitzar la novena edició del Dia del Transitari al Born Centre Cultural de la ciutat en la que van estar presents els representants de la comunitat logística portuària.

Cristina Paloma, advocada directora de l’Àrea de Dret Marítim, Transport i Logística, i Anna Rossell, sòcia i directora de l’Àrea Fiscal del despatx, van assistir a la cita que reuneix a les autoritats, institucions i empresaris del sector.

Lluís Mellado, president d’ATEIA-OLTRA Barcelona, va assenyalar la importància de la feina dels transitaris del sector en la seva contribució al creixement de les empreses importadores i exportadores. Així mateix, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font i els presidents dels ports de Barcelona i Tarragona, Sixte Cambra i Josep Andreu, van fer èmfasi en la necessitat  d’invertir en infraestructures, tals com la del Corredor del Mediterrani i els accessos als ports de Barcelona i Tarragona.

A la jornada també van estar presents els representants del Col·legi d’Agents de Duanes de Barcelona, de l’Associació de Consignataris i d’Empreses Estibadores.

Catalunya Coworking Day 2015

El pròxim dijous 7 de maig tindrà lloc el Catalunya Coworking Day 2015 on la nostra sòcia Anna Rossell participarà en un taller de networking per a gestors en matèria fiscal i administrativa.

Un esdeveniment que reunirà gestors de centres de coworking, coworkers, empreses i professionals de tota Catalunya; amb l’objectiu de promoure aquesta nova fórmula de treball que propicia la innovació i la dinamització econòmica.

A tots els que estigueu interessats us podeu inscriure en el següent enllaç www.coworkingtona.com

Per a més informació podeu consultar el programa en el PDF adjunt

2n Congrés Catalunya Emprèn

El 4 de juny tindrà lloc el 2n Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ.

Un dels plats forts del 2n Congrés Catalunya Emprèn és el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ. El Fòrum, que arriba a la seva XX edició, és el principal punt de trobada entre emprenedors i inversors a Catalunya. Els emprenedors finalistes presenten els seus projectes davant del públic per aconseguir-ne finançament i els inversors cerquen els millors projectes on participar. És l’oportunitat de trobar i de ser trobat.

Com en l’edició anterior, enguany també es presentaran els 21 millors projectes emprenedors de l’any en les categories de ciències de la vida, TIC i altres tecnologies. Els emprenedors te’ls presentaran en un sol minut, en format elevator pitch i tu ajudaràs a triar quins d’ells passen a la final. A la final, els emprenedors gaudiran de 5 minuts més per acabar d’explicar el seus projectes i respondre les preguntes d’un grup d’inversors que els posaran a prova.

Per a més informació i inscripcions consultar el web d’ACCIÓ

4a convocatòria del programa de mobilitat de personal investigador TECNIOspring

Dijous, 9 d’abril del 2015, de 09.30 h a 11.00 h a la seu d’Acció (Passeig de Gràcia, 129) tindrà lloc la presentació de les novetats de la 4a convocatòria TECNIOspring, programa d’ajuts a la contractació de personal investigador per part dels centres TECNIO. Els beneficiaris de l’ajut hauran de desenvolupar un projecte de recerca aplicada durant dos anys.

A més a més, els beneficiaris gaudiran d’un pla de formació especialitzada en transferència tecnològica per reforçar aspectes de la seva carrera professional.

El programa TECNIOspring està cofinançat per la UE a través de les Accions Marie Curie del 7è Programa Marc.

Mitjançant la mobilitat de personal investigador experimentat, el programa TECNIOspring, impulsat per ACCIÓ, potencia la incorporació de talent científic en el sistema de recerca i innovació català, l’establiment d’aliances internacionals estratègiques i la capacitat de Catalunya en incidir internacionalment en el camp de la recerca i la innovació.

Es preveu la publicació de l’ordre de bases dins de la 1a quinzena de maig de 2015. Per a més informació i inscripció consulta el web d’ACCIÓ.

Jornades: Famílies del segle XXI #transformarseomorir

Els pròxims 21 i 22 d’abril a l’Institut Nacional d’Educació Física de Barcelona (INEFC) tindran lloc les Jornades Famílies del segle XXI. L’objectiu de les jornades és resoldre els interrogants sobre la condició de pares i mares, sobre com exercir aquesta parentalitat positiva que es proposa des dels professionals i les institucions.

Montserrat Tur, advocada i mediadora familiar, i directora de l’Àrea d’Estudis Jurídics de l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) moderarà la taula rodona: Noves formes d’accés a la paternitat i maternitat: reflexions des de la ciència, l’ètica i el dret.

Per a més informació consultar el programa [+]

“Llista Falciani”: s’obre la caixa dels trons – Programa .CAT de TV3 (Televisió de Catalunya)

Debat al .CAT programa de televisió de TV3 (Televisió de Catalunya) conduit per Ariadna Oltra. Per què s’ha publicat ara la llista Falciani? La lluita contra el frau fiscal i per què no es volen pagar impostos.

El dijous 12 de febrer la nostra sòcia directora de l’àrea fiscal Anna Rossell, va participar al programa juntament amb Josep Maria Lluís de Odrizola, Cap de l’Equip Nacional de la Delegació Central de Grans Contribuents; Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal UB; Miquel Puig, Doctor en Economia UB, i Raül Romeva, exeurodiputat, Doctor en Relaciones Internacionales per a la UAB i llicenciat en Ciències Econòmiques.

Catalunya Emprèn: Noves eines per a emprenedors i entitats

El dilluns, 16 de febrer de 2015 de 9.00 h a 10.30 h a ACCIÓ (Passeig de Gràcia, 129), tindrà lloc la sessió informativa Catalunya Emprèn.

A l’acte assistirà l’Honorable Sr. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el qual farà un balanç dels resultats i de les fites assolides pel Programa Catalunya Emprèn. També es presentaran les noves eines o webs que es posen a disposició d’emprenedors i entitats: el web #ServeisPerEmprendre i el web Catalunya Emprèn.

Més informació i inscripcions al web d’ACCIÓ

Tercera Fira Internacional de l’Advocacia

Sandra Larios, la nostra sòcia directora de l’Àrea Jurídica, va assistir a la tercera Fira Internacional de l’Advocacia promoguda per l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona, els passats dies 29 i 30 de gener de 2015.

L’acte, celebrat al Centre de Formació de l’ICAB a Barcelona, va tenir com a objectiu facilitar la internacionalització de l’advocacia i ajudar als advocats a obrir-se nous mercats.

Els assistents van poder participar en accions de networking per a donar a conèixer la seva activitat professional, així com conversar, intercanviar informació i els seus punts de vista.

Fòrum d’inversió per a pimes

Per una empresa petita o mitjana, posar-se en contacte amb possibles inversors és més difícil que per a les grans empreses.
És per això que, amb l’objectiu de facilitar aquesta trobada, Foro Capital Pymes organitza la 13a edició del seu fòrum d’inversió per a pimes el proper 19 de febrer a la Borsa de Barcelona.

La jornada posarà en contacte a petites i mitjanes empreses amb inversors nacionals i internacionals prèviament acreditats i amb una estricta confidencialitat.

Fins ara, 87 empreses han participat en les edicions anteriors i la majoria han tancat acords de finançament o estan mantenint converses per fer-ho.

Per participar-hi, només cal descarregar-se el formulari de la web dels organitzadors i enviar-lo al correu electrònic empresas@fotocapitalpymes.com abans del 30 de gener.

Més informació a la web de Barcelona Activa [+]

IMB Grup va assistir al Belgian-Luxembourg Business Forum 2014

Els dies 11 i 12 de desembre es va celebrar l’edició del business forum de 2014 organitzat per la Càmera de Comerç Belgo-Luxemburguesa a Barcelona, sota el lema “Opportunities of doing business in Spain”.

Anna Rossell, sòcia directora de l’Àrea Fiscal d’IMB Grup va tenir el plaer de ser una de les ponents invitades al fòrum explicant, sota una perspectiva fiscal, les principals qüestions que han de tenir-se en compte a l’hora de canviar-se de residència fiscal o de plantejar-se una inversió a Espanya, posant èmfasi en els criteris d’atracció de la tributació de la nostra normativa tributaria i el règim especial d’impatriats (Llei Beckham) aplicable des del 01/01/2015.

A la ponència va assistir l’Eugenio Martínez i la Biviana Vargas, advocats fiscalistes d’IMB Grup i a la segona jornada (B2B) es va comptar amb el recolzament de la nostra associada Cristina Paloma, advocada especialista en Dret Marítim, Transport i Logística.

Presentació Business Forum 2014 – “Guidelines in personal taxation”

Ready4Growth – Healthcare

El proper dilluns 24 de novembre a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (Roc Boronat, 117 Barcelona), tindrà lloc la jornada Ready4Growth Healthcare OAE – Programes de creixement empresarial. L’Objectiu de la jornada és apropar els projectes d’alt potencial i els emprenedor del sector salut als inversors especialitzats, ajudant-los a definir el seu projecte i a millorar la seva presentació per tal d’aconseguir finançament. El seminari s’organitza en taules rodones, networking i one-to-one partnering, on Jordi Rovira, soci director de l’àrea de consultoria i finances d’IMB Grup en serà moderador. Es treballaran els factors d’èxit i fracàs d’emprenedoria en el sector salut, les estratègies de protecció mitjançant patents, els aspectes regulatoris en el desenvolupament d’un projecte, i la presentació de l’empresa davant un Venture Capital (VC). A darrera hora, elsassistents podran entrevistar-se individualment amb els ponents en sales habilitades.

S’adreça a empreses innovadores del sector salut: biotech/farma, dispositius mèdics, serveis sanitaris i tecnologies de la informació aplicades a l’àmbit mèdic.

Per a més informació consulteu el PDF

Diferencia’t. Innova. Competeix. Guanya!

Cada dia que passa sense que innovis en la teva cartera de productes o en els teus processos, és un dia en què perds competitivitat.

Cada dia que dediques a treballar en com millorar, innovar i diferenciar-te, és un dia en què guanyes potencial respecte als teus competidors.

ACCIÓ t’ajuda a diferenciar-te. A innovar. A incorporar els avantatges competitius de la tecnologia. I ho fa amb instruments senzills i pràctics, de fàcil accés i mínimes complicacions burocràtiques. Te’n presentem dos que es complementen de meravella: el Programa de Consolidació de la Innovació i els Tecnobons.

Per a més informació contacta amb la web d’ACCIÓ

Curs de gestió de Projectes Europeus. Horizon 2020.

Del 5 al 28 de novembre de 2014 tindrà lloc el curs de gestió de Projectes Europeus, Horizon 2020. Durant el curs es mostraran els diferents aspectes necessaris perquè l’alumne pugui adquirir les competències bàsiques de com participar i gestionar projectes en el marc del Programa Europeu d’R+D Horizon 2020.

Al llarg del curs els alumnes tractaran qüestions relacionades amb el cicle de vida d’un projecte de l’Horizon 2020: coneixement de l’estructura de l’Horizon 2020, preparació de la proposta, gestió del projecte, aspectes legals i difusió i explotació dels resultats.

El curs consta de dues parts, una part teòrica amb sessions presencials i un stage a Brussel·les.

Per a més informació contactar amb la web d’ACCIÓ.

Busques Finançament? Vina!

El dimarts 21 d’octubre de 2014 de 09.00 a 14.00 h a la Salle Technova Barcelona, es presenten les vies de finançament públiques disponibles per als emprenedors catalans.

La sessió vol ajudar a conèixer de primera mà els diferents productes financers públics dirigits a emprenedors. Està previst que es puguin realitzar reunions individuals per presentar el projecte al representant del CDTI.

Per a més informació consultar la web d’ACCIÓ.

Smart City Expo World Congres

Del 18 al 20 de novembre, el recinte Gran Via de Fira Barcelona acollirà una nova edició de l’Smart City Expo World Congress, el principal congrés internacional del sector de les ciutats intel·ligents.

Si tens una empresa amb un projecte innovador vinculat al sector de les smarts cities tens fins al 20 d’octubre per optar a un espai a l’estand conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Trobaràs més informació en el següent enllaç.

D’altra banda, per fer networking i contactar directament amb empreses del sector amb reptes empresarials als quals la teva empresa pot oferir la solució, pots apuntar-te al SynergyS, que girarà al voltant de la sostenibilitat, la planificació urbanística, la mobilitat elèctrica i les TIC.

A més, si el que t’interessa es buscar finançament per al teu projecte, o ets un inversor interessat en els sectors smart cities, ja pots inscriure’t a la primera edició del “Fòrum d’Inversió Smart Cities” (19 de novembre). Hi participaran les principals xarxes d’inversors privats i business angels de Barcelona.

Per a més informació consulta la web de Barcelona Activa

I’m Barcelonian Expat Day

La comunitat internacional de Barcelona té una cita el proper 25 d’octubre al Museu Marítim, a la primera edició del “I’m Barcelonian Expat Day“.

Aquesta jornada, que impulsa l’Ajuntament a través de Barcelona Activa, s’adreça a professionals estrangers, tant a aquells que passen una temporada a la ciutat com els qui tenen intenció d’establir-s’hi permanentment, ja siguin emprenedors, directius, empresaris, treballadors, estudiants o investigadors, i té com a objectiu ser un punt de trobada on conèixer associacions i clubs d’expatriats, proveïdors de serveis, experts i altres expatriats de la ciutat.

Des de les 10 del matí i fins les 7 de la tarda, en aquest espai es podrà obtenir informació i contactes per establir-se, viure i fer negocis a Barcelona. A més, el programa de l’esdeveniment inclou una zona expositiva, conferències, tallers, taules rodones i fins i tot activitats familiars.

L’accés a aquest esdeveniment és gratuït, però cal una inscripció prèvia. També es pot seguir a Twitter amb el hashtag #iambarcelonian.

Escola de Business Angels

Arriba la nova edició de l’Escola per a Inversors Privats, Business Angels i Family Offices d’ESADE, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre de 2014.

La inversió privada és un sistema complex, que ofereix als seus agents grans beneficis, si disposen de les tècniques adequades per detectar-ne les oportunitats i calibrar-ne el risc.

Amb aquest programa de formació intensiva, els business angels (BA), nous o potencials, adquiriran una metodologia pràctica, com també els coneixements i les habilitats indispensables per rendibilitzar les seves inversions. Al final del programa, seran capaços de potenciar les seves capacitats, entendre’n i aplicar-ne les eines clau.

És un entrenament integral, intensiu i molt pràctic, ideal per passar “de 0 a 100” en poques hores, tenint a l’abast les eines i la pràctica per començar a operar amb garantia.

El programa l’impartirà professorat d’ESADE i comptarà amb la participació d’emprenedors, inversors i experts amb experiència directa en processos d’inversió.

Per a més informació i inscripcions consultar la web d’ACCIÓ

X Fòrum Inversor

El proper dijous 18 de setembre a les 17h tindrà lloc el X Fòrum Inversor a la seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Plaça Gal·la Placídia, 32.

S’han triat 7 propostes pensant en els aspectes més atractius per als inversors, es tracta d’una selecció d’emprenedors amb recorregut al mercat.

Organitzat per Business Angels Economistes BAN.

Per a més informació i inscripcions consulta la web del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Conferència Next Bank Europe

El Valkiria Hub Space de Barcelona acull els propers 18 i 19 de setembre la conferència Next Bank Europe, que reunirà professionals de tota Europa per explorar la transformació digital del sector dels serveis financers. L’esdeveniment s’estructura al voltant del concepte de re-thinking, amb l’objectiu de replantejar el que s’està fent en aquest àmbit.

En el marc de Next Bank Europe, també tindrà lloc la final europea de la competició BBVA Open Talent, en la que les 20 start-ups finalistes en les categories “New Banking” i “Digital Life” presentaran els seus projectes davant d’emprenedors i inversors.

Per a més información consultar la web de BarcelonaActiva

Tercera convocatòria del programa TECNIOSpring

Sessió informativa de presentació de la tercera convocatòria d’ajuts a la mobilitat TECNIOSpring per a investigadors vinculats als centres TECNIO el dimarts 23 de setembre de 2014 de 09:30h a 11:00h. La publicació de l’ordre de bases es preveu durant el mes d’octubre de 2014.

Mitjançant la mobilitat d’investigadors experimentats, el programa TECNIOSpring, impulsat per ACCIÓ i amb cofinançament provinent de la UE a través de les Accions Marie Curie, potencia la incorporació de talent científic en el sistema de recerca i innovació català (xarxa TECNIO) i l’establiment d’aliances internacionals estratègiques amb entitats punteres, reforçant la capacitat de Catalunya d’incidir internacionalment en la recerca i la innovació.

Els investigadors seleccionats seran contractats pels centres de la xarxa TECNIO per desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica durant dos anys.

Per a més informació i inscripcions consulta la web d’ACCIÓ.

MasterClass: Innovar X Créixer

El dijous 18 de setembre de 2014, de 09.00 h a 13.30h tindrà lloc la Jornada MasterClass: Innovar X Créixer. Aquesta jornada és una acció més, encabida dins del projecte ”i-Vallès”, que estan executant conjuntament els Ajuntaments de Barberà i Sant Quirze del Vallès.

Els objectius de la jornada són:

 • Impulsar la capacitat innovadora de les empreses.
 • Afavorir l’establiment d’interrelacions sectorials, territorials, tecnològiques i institucionals per a generar sinergies que permetin actuar de forma més adaptada als mercats competitius i internacionals.
 • Estimular la transferència de coneixement i connectar la innovació que realitzen els principals agents d’innovació del territori per l’aplicació directa als processos productius de les pimes.

Per a més informació consulteu la web d’ACCIÓ

Catalunya Ràdio

El 2 de setembre de 2014, Anna Rossell, sòcia directora de l’Àrea Fiscal d’IMB Grup va participar en el programa de ràdio “El matí de Catalunya Ràdio”.

“L’Illa de Robinson” – El Punt Avui Televisió

El passat 25 d’agost de 2014, Anna Rossell, sòcia directora de l’Àrea Fiscal d’IMB Grup va parlar sobre les últimes novetats del cas Pujol al programa “L’Illa de Robinson” a El Punt Avui Televisió; un magazine dirigit i presentat per Eduard Berraondo que parla de temes i notícies d’interès social i cultural, amb entrevistes i debats.

 “L’Illa de Robinson” – El Punt Avui Televisió

El passat 1 d’agost de 2014, Anna Rossell, sòcia directora de l’Àrea Fiscal d’IMB Grup va parlar sobre les millores econòmiques explicades en la roda de premsa posterior del Consell de Ministres del 01.08.14 de Rajoy, i el projecte de reforma fiscal aprovat en el mateix consell de ministres, al programa “L’Illa de Robinson” a El Punt Avui Televisió; un magazine dirigit i presentat per Eduard Berraondo que parla de temes i notícies d’interès social i cultural, amb entrevistes i debats.

‘Àgora Barcelona Growth’: tota la informació sobre les darreres innovacions tecnològiques per fer créixer la teva empresa

Si ets un empresari o directiu i vols estar a la última sobre les noves tecnologies i les oportunitats que generen, no et perdis la sessió inaugural del cicle de conferències “Àgora Barcelona Growth”, una iniciativa conjunta de l’Associació 22@Network bcn i el diari Expansión amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que t’acostaran a les últimes innovacions per a optimitzar i millorar la teva empresa, de la mà d’influents experts i líders de les noves tendències del coneixement.

Àgora Barcelona Growth” es realitzarà mensualment durant tot l’any i el primer dinar-col•loqui se celebrarà el proper 17 de juliol, a l’hotel Melià Barcelona Sky. Serà inaugurat per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i la Innovation Manager de Telefónica R+D, María José Tomás, presentarà la conferència “Big Data: Big Decisions. Com el Big Data ajuda a prendre millors decisions de negoci”.

El dinar-col•loqui té un preu de 50 euros, i per assistir-hi, t’has de posar en contacte amb la secretaria tècnica. Si ets soci de l’associació 22@Network bcn podràs obtenir un descompte del 20% en el preu del tiquet.

Aquesta iniciativa s’emmarca en els 22@ Summer Innovation Meetings, una trobada organitzada per l’Associació d’empreses i institucions 22@Network bcn, juntament amb universitats i institucions de coneixement de Barcelona, per dinamitzar el sistema local d’innovació i consolidar el districte del 22@ com a nova àrea d’innovació i centralitat de la ciutat.

Àgora Barcelona Growth 17 de juliol

1r Congrés Catalunya Emprèn

El Palau de Congressos de Catalunya acollirà el pròxim 16 de juliol a les 9.00h el I Congrés Catalunya Emprèn, punt de trobada per a un miler d’emprenedors que cerquen finançament, empresaris que busquen solucions per als seus reptes d’innovació i inversors que operen a nivell nacional i internacional.

Durant la primera part del Congrés, que organitza la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc la sessió Corporate Venturing. L’objectiu de la sessió és impulsar la pràctica de l’open innovation en les empreses grans i mitjanes a través de la participació en projectes empresarials d’emprenedors, start-ups, EBTs o pimes que puguin donar resposta als seus reptes d’innovació.

Després de la sessió Corporate Venturing es donarà pas al Fòrum d’Inversió. Un total de 21 projectes de diferents àmbits (ciències de la vida i la salut, TIC i altres tecnologies) tindran l’oportunitat de donar-se a conèixer davant els inversors per tal d’aconseguir finançament. El públic del Congrés podrà votar els millors projectes.

Per a més informació consultar la web d’ACCIÓ

“Defraudats pel frau fiscal” – Televisió de Catalunya

El passat dijous 19 de juny va tenir lloc el debat sobre el frau fiscal al “.CAT”, Programa de Televisió de TV3. Ariadna Oltra va entrevistar Raúl Burillo, l’inspector d’Hisenda i exdelegat especial d’Hisenda a les Balears, que va encapçalar l’equip que va descobrir, entre altres, el “cas Palma Arena” i el “cas Nóos”.

Al debat, hi van participar Anna Rosselleconomista i directora de l’àrea fiscal d’ IMB Grup; Joan Iglesias, assessor especial de l’Agència Tributària de Catalunya; Miguel Ángel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda (GESTHA); Jordi de Juan, advocat especialista en contenciosos fiscals, professor de Dret Financer i Tributari de la UB, i exportaveu de la Comissió d’Economia i Hisenda del Congrés (2001-2003); Raül Romeva, doctor en Relacions Internacionals, i Xavier Sardà, periodista.

Compra Pública Innovadora. Oportunitats per a la indústria catalana

El proper dimarts 17 de juny de 2014 de 10.00 a 14.00h tindrà lloc la sessió informativa de compra pública innovadora, oportunitats per a la indústria catalana.
L’objectiu d’aquesta sessió és donar a conèixer noves oportunitats per a la indústria catalana en la Compra Pública Innovadora.
Les ponències de la jornada seran:

 • CPTI: oportunitats per a la indústria
 • La implementació de la CPI a Catalunya
 • La prespectiva des de les empreses i les associacions empresarials
 • Claus de l’èxit en la definició d’una operació de CPTI amb finançament FEDER
 • Les primeres experiències a Catalunya

Descarrega’t el Programa

Per a més informació consulteu la web d’ACCIÓ

Taller de Model de Negoci: Eines per crèixer amb els teus clients

El proper dijous 12 de juny de 2014 de 09.00 a 11.00h, ACCIÓ et convida a aquest Taller de Model de Negoci on es treballarà en profunditat i s’aportaran diverses eines que ajudin a crear una proposta de valor coherent i enfocada a les necessitats dels clients. Eines que facilitin la definició de noves estratègies amb client per fer créixer el negoci de l’empresa.

Aquest taller serà molt interactiu i de treball. Contaran amb la col·laboració de Victor Moliner, director general Altadis Canariases qui ens presentarà eines pràctiques perquè les empreses les puguin aplicar fàcilment. Es faran exercicis individuals i en grup.

Per a més informació consulta la web d’ACCIÓ.

Últims dies per participar a EcoEmprenedorXXI i BioEmprenedorXXI

Si ets un emprenedor universitari, investigador o professor amb un projecte de negoci innovador o una empresa en fase inicial en l’àmbit de les tecnologies netes o les ciències de la vida, encara ets a temps de posar-lo en marxa. S’ha allargat fins el proper 15 de juny el període de presentació de candidatures a l’edició 2014 dels programes EcoEmprenedorXXI i BioEmprenedorXXI.

La 4a edició d’EcoEmprenedorXXI, impulsat per “la Caixa”, Barcelona Activa i KIC InnoEnergy, busca emprenedors amb una idea empresarial del sector de les tecnologies netes (energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, gestió del cicle de l’aigua o gestió energètica de residus). En canvi, si el teu projecte és de l’àmbit de les ciències de la vida (biotecnologia, biomedicina, tecnologies mèdiques o sector agroalimentari) pots presentar-te a BioEmprenedorXXI, que enguany celebra la 7a edició impulsat per “la Caixa”, Barcelona Activa i Biocat. Els dos programes tenen una durada de sis mesos i acullen 15 participants per edició.

Si la teva idea és la guanyadora, aconseguiràs un premi de 12.000 euros. A més, podràs accedir a un programa de formació i creixement empresarial i tutories personalitzades amb experts per engegar la teva proposta. Envia la teva sol·licitud abans del 15 de juny a través de les respectives pàgines web: www.bioemprendedorxxi.es i www.ecoemprendedorxxi.es.

Per a més informació consulta la web de Barcelona Activa

Mabia va moderar la taula sobre “Innovació com a factor de competitivitat i creixement” en el 10º Fòrum MedCap

Mabia, el canal d’informació específica del MAB creat per IMB Grup, va estar present com a patrocinador oficial al passat Fòrum Medcap, el que va ser la seva dècima edició, el passat 27 i 28 de maig del 2014 al Palau de la Borsa de Madrid. En el mateix, va actuar com a moderador a la taula sobre “Innovació com a factor de competitivitat i creixement” juntament amb AB-Biotics, Catenon, Ebioss, Gowex i Neuron Bio.

El Fòrum d’Empreses de Mitjana Capitalització té com a objectiu impulsar la liquidesa i capacitat de finançament d’aquestes companyies. Un dels instruments clau per aconseguir-ho és l’increment de la transparència i la millora de les relacions amb els mercats, on pretenien col·laborar les borses en aquest Fòrum.

La trobada va reunir a les principals empreses de mitjana i petita capitalització cotitzades en el mercat espanyol amb inversors institucionals, intermediaris i analistes. Es van alternar panells sectorials amb taules de debat sobre temes d’interès general. A l’esdeveniment també van participar alts representants de les Administracions Públiques.

La importància d’aquesta iniciativa resideix, en última instància, a la capacitat d’aprofitar eficientment les possibilitats de finançament que el mercat borsari ofereix a un conjunt molt significatiu de companyies.

Descarregar Programa del 10º Fòrum MedCap

Seminari Barcelona “Novetats més significatives de l’IRPF de 2013”

Anna Rossell la nostra sòcia directora de l’Àrea Fiscal imparteix el Seminari Barcelona “Novetats més significatives de l’IRPF de 2013” el pròxim dilluns 19 de maig de 2014, de 17.00 a 18.00h.
El lloc de celebració és a la Casa del Llibre (Bertrand). Saló d’Actes a Rambla Catalunya 37, 08007 Barcelona. El preu d’inscripció és gratuït.

Per a més informació clickar el següent link: Seminari Barcelona

Seminari internacional Espais i Temps en les famílies del Postdivorci

El Centre d’Estudis Demogràfics (UAB) i l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) organitzen el Seminari internacional Espais i Temps en les famílies del Postdivorci que es celebrarà els dies 12 i 13 de juny de 2014. La nostra sòcia de l’Àrea de Família Montserrat Tur és membre del comitè científic.

L’Objectiu general del Seminari és avançar en el coneixement científic i professional de les pràctiques parentals i la vida quotidiana dels fills/es després d’una ruptura de parella, a Catalunya i Espanya.

Específicament ens proposem:

 • Crear un espai de debat e intercanvi científic i professional.
 • Abordar la problemàtica en la seva vessant demogràfica, sociològica i jurídica.
 • Situar el coneixement científic actual a Catalunya i Espanya i conèixer aportacions al respecte a altres països, com ara França, Regne Unit o Suècia.

El Seminari va dirigit a: investigadors/res, universitaris i professionals de l’administració pública i del sector privat que investiguen o treballen directament sobre processos de ruptura i transició familiar (demògrafs, sociòlegs, advocats, juristes, psicòlegs, treballadors socials, educadors socials, etc.)

El Seminari s’estructurarà en tres sessions:

Sessió 1 (dijous 12, matí)
Coparentalitat abans i després de la ruptura. Marc jurídic i sociològic a Espanya i Catalunya

Sessió 2 (dijous 12, tarda)
Guarda i residència alternada en el postdivorci: recerca europea

Sessió 3 (divendres 13, matí)
Experiències viscudes: diàlegs sobre la guarda i la residència alternada

En breu disposarem del Programa del Seminari complert per a que les persones interessades puguin fer la inscripció.

4a edició del BizBarcelona by Barcelonactiva

Si ets un emprenedor o tens una petita o mitjana empresa, els dies 4 i 5 de juny no et pots perdre la nova edició del BizBarcelona by Barcelonactiva, el saló dedicat a impulsar la posada en marxa de nous negocis i accelerar el creixement de les pimes existents.

Inscriu-te al BizBarcelona amb el codi promocional UND36G2Y que t’ofereix Barcelona Activa i aconsegueix la teva entrada per només vuit euros.

Per a més informació consulta la web de Barcelonactiva

13è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona 2014

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona, IESE Business School i Biocat coorganitzen el 13è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona 2014, que se celebrarà dins les activitats del Congrés MIHealth, al recinte firal de Montjuïc.

MIHealth és el primer congrés internacional de gestió sanitària i innovació clínica que se celebra a Barcelona el 21 i 22 de maig de 2014. La tretzena edició del Fòrum d’Inversió Healthcare tindrà lloc en el sí d’aquest congrés, com un acte satèl·lit.

El 13è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona s’estableix com un punt de trobada entre empreses amb projectes de Biotecnologia, Medical devices, Serveis sanitaris i Tecnologies de la Informació relacionades amb la salut, i inversors interessats en el sector.

Es podran presentar tot tipus d’empreses (early stage) o equips amb projectes innovadors de desenvolupament de negoci corresponents al sector Healthcare.

El termini de presentació de projectes finalitza el dijous 1 de maig de 2014. Per presentar els projectes cal omplir la següent fitxa i enviar-la a forumhealthcare@comb.cat

Per a més informació clickar el següent link: 13è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona 2014

Jornada 4B’ de la Cambra Belgo-Luxemburguesa

Anna Rossell Barellas, sòcia de l’Àrea Fiscal d’IMB Grup, assisteix a la jornada 4B’ organitzada per la Cambra Belgo-Luxemburguesa de Catalunya.

Veure Vídeo (cortesia de www.villabroadcast.com)

Congrés Catalunya Emprèn. XIX Fòrum d’Inversió

Dins del marc del Congrés Catalunya Emprèn, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ACCIÓ organitza una nova edició del Fòrum d’Inversió, el punt de trobada entre inversors i emprenedors a Catalunya. La primera fase és la captació dels projectes que hi participaran. Es busquen projectes innovadors, amb alt potencial de creixement i que siguin viables financerament.

Fins al 7 d’abril, tots els emprenedors amb projectes empresarials que s’ajustin als criteris poden optar a ser seleccionats per participar en el Fòrum d’Inversió. D’entre tots els projectes rebuts, se seleccionaran els 21 finalistes que tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes en públic durant el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, davant d’inversors disposats a apostar per les millors propostes. A més, els 50 millors projectes es publicaran al Catàleg de Projectes, que es distribueix entre els principals Fons de Capital Risc i les Xarxes d’Inversors Privats, tant de Catalunya com d’altres països, en la seva versió en anglès.

Dates importants:
Data límit per a la presentació de projectes 7 d’abril
Comunicació dels 21 projectes finalistes 30 de maig
Comunicació dels 50 projectes per al catàleg 30 de maig
XIX edició del Fòrum d’Inversió 16 de juliol

Per a més informació visita la web: XIX Fòrum d’Inversió

1Oè Fòrum MedCap

Mabia el canal d’informació específica del MAB, creat por IMB Grup estarà present en el pròxim Fòrum Medcap, en el que serà la seva dècima edició, el pròxim 27 i 28 de maig de 2014 al Palau de la Borsa de Madrid.

El Fòrum d’Empreses de Mitjana Capitalització té com a objectiu impulsar la liquidesa i capacitat de finançament d’aquestes companyies. Un dels instruments clau per aconseguir-ho és l’increment de la transparència i la millora de les relacions amb els mercats, a la consecució del qual pretenen col·laborar les borses amb aquest Fòrum.

L’esdeveniment reunirà a les principals empreses de mitjana i petita capitalització cotitzades en el mercat espanyol amb inversors institucionals, intermediaris i analistes. S’alternaran panells sectorials amb taules de debat sobre temes d’ interès general. S’espera també, la participació d’alts representants de les Administracions Públiques.

La importància d’aquesta iniciativa recau, en última instància, a la capacitat d’aprofitar eficientment les possibilitats de finançament que el mercat borsari ofereix a un conjunto molt significatiu de companyies.

 Per a més informació visita: www.mabia.es

IMB Grup participa a les Jornades “Adolescents fora de joc”

El passat 27 i 28 de febrer, Montserrat Tur, directora de l’Àrea de Família d’IMB grup, va participar a les Jornades “Adolescents fora de joc”. L’aconteixement va tenir lloc a l’Auditori World Trade Center de Barcelona, organitzades per l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU).

Us adjuntem el link per accedir al Butlletí de març del CIIMU des d’on us podeu descarregar el documental i altres informacions de les Jornades “Adolescents fora de joc”.

DESCARREGAR BUTLLETÍ 

Motserrat Tur

IMB Grup participa a les Jornades del TDAH

El novembre passat, Montserrat Tur, directora de l’Àrea de Família d’IMB Grup, va participar en les Jornades sobre “Trastorns, malestar i diversitat. Com emprenem el TDAH?”, organitzades per l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) i la Secció d’Infància de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, de la qual Montserrat Tur n’és la secretària.

 

Jornades del grup CONNECT-EU sobre ajudes HORIZON 2020

El proper 16 de gener tindrà lloc la Jornada del Grup Connect-EU, en què participa Catalonia Bio, al World Trade Center de Barcelona, organitzat per ACCIÓ i AGAUR de la Generalitat de Catalunya, on podreu:

 • Informar-vos de les convocatòries obertes d’Horizon 2020 per temàtiques.
 • Conèixer l’estratègia d’especialització intel·ligent RiS3 de Catalunya.
 • Assessorar-vos directament dels representants nacionals dels programes i els representants de la Comissió Europea.
 • Informar-vos sobre els serveis de suport a la I+D d’ACCIÓ (Enterprise Europe Network) i AGAUR.

Podreu trobar el programa i les inscripcions a la pàgina web següent: www.jornadaconnecteu.cat

IMB Grup és membre de Catalonia Bio.

 

Febrer 2014. Fòrum d’Inversió d’ESADE BAN.

El proper 4 de febrer, ESADE BAN organitza el Fòrum d’Inversió d’ESADE BAN, adreçat als inversors d’ESADE BAN i als emprenedors que busquin finançament de business angels.

El termini de presentació de projectes finalitza el 22 de gener de 2014. Un comitè d’experts d’ESADE BAN avaluarà els projectes que s’hagin rebut i en seleccionarà els que es presentaran al Fòrum d’Inversió del 4 de febrer.

http://www.esadealumni.net

IMB Grup és membre d’ ESADE BAN.

Integra IMB patrocina el 9è Fòrum MedCap que Borses i Mercats Espanyols organitza el 29 i 30 de maig al Palau de la Borsa de Madrid

Integra IMB, divisió de consultoria i finances d’IMB Grup, va patrocinar el 9è Fòrum MEDCAP que Borses i Mercats Espanyols (BME) va organitzar el mes de maig al Palau de la Borsa de Madrid, una trobada anual de les principals mitjanes i petites companyies cotitzades i els inversors europeus.

Durant la trobada, es van tractar aspectes com ara la transparència, el govern corporatiu i el paper de la tecnologia en les relacions de les empreses amb el mercat. Així, les principals empreses de mitjana i petita capitalització cotitzades en el mercat espanyol es van reunir amb inversors institucionals, intermediaris i analistes.

Integra IMB va participar i patrocinar l’esdeveniment mitjançant l’elaboració i presentació de les fitxes amb informació de cadascuna de les 22 companyies que cotitzen al mercat alternatiu borsari.

El Fòrum d’Empreses de Mitjana Capitalització té com a objectiu impulsar la liquiditat i la capacitat de finançament d’aquestes companyies. Un dels instruments clau per aconseguir-ho és l’increment de la transparència i la millora de le relacions amb els mercats, objectiu amb el qual pretenen contribuir les borses amb aquest Fòrum.

La trobada va reunir les principals empreses de mitjana i petita capitalització cotitzades en el mercat espanyol amb inversors institucionals, intermediaris i analistes. Es van alternar panels sectorials amb taules de debat sobre temes d’interès general. S’espera també la participació d’alts representants de les administracions públiques.

http://www.foromedcap.es/2013/esp/home.htm

Pulsa aquí para añadir un texto

Pulsa aquí para añadir un texto